Op 18 mei Kijkdag bij biologische groenteclub in Apeldoorn

Op woensdag 18 mei organiseert Biorself een Kijkdag voor mensen die belangstelling hebben voor betaalbare biologische groenten. Geïnteresseerden zijn op 18 mei tussen 11.00 en 13.00 uur welkom op het uitgifteadres aan de Zwolseweg 243. Tijdens deze Kijkdag zijn leden aanwezig om vragen te beantwoorden en is ook één van de biologische boeren aanwezig om te vertellen over de biologische teelt. Bezoekers kunnen verschillende producten proeven en, zolang de voorraad strekt, ook producten kopen uit de winkel.

De groenteclub in Apeldoorn bestaat inmiddels twee jaar en koopt biologische groenten en fruit, maar ook biologische eieren, kaas en vruchtensappen rechtstreeks bij de boer in. De producten worden ingekocht bij een vereniging van boeren uit de Noordoostpolder die zich hebben verenigd onder de naam BioRomeo. Samen leveren zij een breed assortiment biologische groenten en fruit via restaurants, de lokale markt maar ook direct aan de consument via groenteclubs. Omdat er geen sprake is van tussenhandel en de groenteclub geen winst maakt én doordat de leden meewerken om de producten verdeeld te krijgen, zijn de prijzen laag voor de consument en eerlijk voor de producent.

Om de week wordt de webshop geopend en kunnen de leden van de groenteclub, op basis van het seizoensgebonden aanbod, zelf bepalen welke groenten en fruit zij uit het assortiment bestellen. Leden van de groenteclub participeren zelf door gemiddeld eenmaal in de 6 weken 2 a 3 uur te helpen bij de uitgiftedag. De producten worden in bulk aangeleverd en door de leden afgewogen en vervolgens worden de bestellingen van alle leden klaargezet.

Nieuwe leden betalen eenmalig een bedrag van 25 euro. Dit geld wordt gebruikt voor de aanschaf van materialen, het onderhouden van de webomgeving en de administratietool.