Pompoen/pastinaaksoep

Een heerlijke soep en prachtig van kleur!
Aantal personen: 4 / 5 personen

10453450_773994796001342_6580413282915818936_n

INGREDIËNTEN
• 2 pastinaken
• halve pompoen
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 liter groenten bouillon
• 1 klein rood pepertje
• 2 kruidnagels
• 1 theelepel komijn
• 1 blik kokosmelk
• peper en zout naar smaak
• peterselie om te garneren

BEREIDINGSWIJZE
1. Snij de ui, pompoen en pastinaak in kleine stukjes
2. Doe een klein beetje (kokos)olie in de pan en fruit de ui,  voeg de geperste knoflook toe
3. Voeg na 3 minuten de pompoen en pastinaak toe en bak circa 5 minuten op laag vuur
4. Voeg 1 liter bouillon, kruidnagels, komijn en rode peper toe
5. Laat 30 minuten koken
6. Pureer de soep met een staafmixer tot 1 gladde massa
7. Voeg de kokosmelk toe en breng weer aan de kook, voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer eventueel met verse peterselie en je soep is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!